уторак, 12. новембар 2013.

Buhtle




Varijacija na temu testa ima puno, i sve je manje vise slicno,ja sam smisljala sta da napravim a da ne bude ono sto stalno pravim pa ispadose ove buhtlice i mogu reci da su bile bas dobre.Za testo sam nesto sama kombinovala a ispalo je bas onako mekano i socno.Za ovih 12-13 komada potrebno je:
  • 2 zumanceta
  • 50 gr. margarina(mekanog)
  • kasika secera
  • pola kesice kvasca
  • prstohvat soli
  • 150 ml. mleka
  • 3 kasike ulja
  • 450 gr. brasna( i jos malo za posipanje radne povrsine)
I jos  je potrebno:
  • Dzem za nadev( ja sam koristila pekmez od kajsija,bolje je da bude nesto gusci)
  • 50 gr. margarina za svaku buhltu po komadic odozgo pre pecenja
  • 50 gr. putera(otopljenog) za premazivanje pecenih buhtli
  • Secer u prahu za posipanje
  •  2 preostala belanceta za premazivanje testa pre pecenja
Mleko zagrejati da bude mlako,dodati kvasac i secer i ostaviti da nadodje.Za to vreme viljuskom ovlas umutiti omeksali margarin,dodati zumanca,ulje a zatim i narasli kvasac.Dodati malo brasna i so, a zatim postepeno dodati i svo ostalo brasno da dobijete mekano testo.Ostaviti da nadodje 30-45 min.Testo izruciti na radnu povrsinu i podeliti ga na 12-13 loptica iste velicine.
Svaku lopticu malo rastanjiti na dlanu pa na sredinu staviti dzem, a onda krajeve skupiti da ponovo dobijete lopticu i staviti u pleh tako da skupljeni krajevi budu sa donje strane.
 
 
 
 
 
 
Ponoviti postupak sa preostalim testom a loptice redjati da budu jedna uz drugu,da se dodiruju.Ostaviti jos desetak minuta da odstoji u plehu,taman dok se rerna zagreje. Premazati odozgo umucenim belancima koji su vam ostali od zumanaca za testo i na svaku buhtlu staviti parce margarina.Peci na 200 stepeni 10-ak  minuta a onda smanjiti na 180 jos nekih 10-15 minuta.Pecene i jos tople premazati otopljenim puterom i posuti secerom u prahu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                       Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар