петак, 1. новембар 2013.

Keksici


            


Za izradu ovih keksica potrebno je zaista malo vremena a lepi su i ukusni,posebno uz caj ili mleko,a moze i uz kaficu naravno.Cesto ih pravim,i brzo nestanu. Postoji vise varijacija ovog keksa,uglavnom su, manje vise, slicni.Evo recepta po kojem ih ja pravim.

Potrebno je (za 30 komada):
  • 100 gr.margarina
  • 2 velike kasike masti
  • 100 gr. secera u prahu
  • 2  jajeta
  • 250 gr.brasna
  • kesica vanil secera
  • 1,5 kafena kasika praska za pecivo


Umutiti penasto margarin,mast i secer u prahu.Dodati jaja,jedno po jedno i lepo umutiti u glatku masu.Dodati postepeno brasno pomesano sa praskom za pecivo i vanilin secerom.Umesiti glatko testo.Razviti testo na pobrasnjenoj povrsini debljine 1 cm.Modlicom vaditi keksice i redjati u pleh oblozen  papirom za pecenje.Peci na 180 stepeni 10-ak minuta.Keksici treba da budu belicasti ili blago rumeni,proveravajte da se ne prepeku.
Umesto masti mozete staviti jos 30 grama margarina,ako mast ne volite,ali upravo ona ovim keksicima daje slast i mekanost.Keksici su jos ukusniji ako odstoje dan-dva,ako je moguce,u poklopljenoj kutiji.
 



Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар