недеља, 21. децембар 2014.

Harmonika pita



Videla sam puno recepata na ovu temu, i manje više svi su slični. ja sam pravila ovako:

Potrebno je:

  • 1/2 kg. kora za pitu
  •  5 jaja
  • 80 ml. ulja
  •  1 kisela pavlaka
  • 500 ml. jogurta
  • 1 1/2 kašičica soli
  • pola praška za pecivo
Umutiti penasto jaja žicom, dodati pavlaku, ulje, jogurt ,so i prašak za pecivo i sve lepo umutiti i sjediniti. 

U plehu od rerne na dno poredjati dve kore da prekriju dno. Od ostatka uzimati jednu po jednu koru i svaku uvijati kao lepezu i redjati u pleh jednu uz drugu. Kada utrošite sve kore, lepo ih preliti pripremljenim filom, ja sam sipala kutlačom izmedju redova i na kraju prelila ostatkom odozgo, da bi fil lepo prošao izmedju kora.Na kraju pleh protresti nekoliko puta da se fil lepo razlije. Ostaviti da odstoji dok se rerna ne ugreje.
 




 Peći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 10-ak minuta , pa smaniti  na 180 i peći još 20-ak minuta. 





Pečenu pitu ostaviti pola sata da se prohladi.









                                            Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар