Videla sam puno recepata na ovu temu, i manje više svi su slični. ja sam pravila ovako:
Potrebno je:
- 1/2 kg. kora za pitu
- 5 jaja
- 80 ml. ulja
- 1 kisela pavlaka
- 500 ml. jogurta
- 1 1/2 kašičica soli
- pola praška za pecivo
U plehu od rerne na dno poredjati dve kore da prekriju dno. Od ostatka uzimati jednu po jednu koru i svaku uvijati kao lepezu i redjati u pleh jednu uz drugu. Kada utrošite sve kore, lepo ih preliti pripremljenim filom, ja sam sipala kutlačom izmedju redova i na kraju prelila ostatkom odozgo, da bi fil lepo prošao izmedju kora.Na kraju pleh protresti nekoliko puta da se fil lepo razlije. Ostaviti da odstoji dok se rerna ne ugreje.
Peći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 10-ak minuta , pa smaniti na 180 i peći još 20-ak minuta.
Pečenu pitu ostaviti pola sata da se prohladi.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар