Kad god osetim miris uštipaka setim se bake i letnjih i zimskih raspusta. Ona je to često pravila i bili su tako lepi i mekani. Ja sam ih prvi put napravila pre mesec dana, i od tada bar jedno 5-6 puta do sada, i uvek su lepi i brzo nestanu.
Potrebno je:
- 200 ml. mleka
- 1 kašika suvog kvasca
- 2 jajeta
- 2 kašike ulja
- oko 300 gr. brašna(merim otprilike da zamesim da bude srednje gusto testo,da se rasteže sa kašike)
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Savet:
Ja pržim u manjoj a dubljoj šerpi jer tako ima više ulja i brže se isprže. Pržim na srednjoj temperaturi, kod mene je to na dvojci a najjače na mom šporetu je 3. Ako pržite na jačoj vatri brzo porumene spolja a unutra budu žive.U kašiku zahvatati manje testa, da bude ravna kašika testa, jer čim testo spustite u ulje ono naraste i udvostruči se i tako budu srednje veličine, taman kako treba i lepo se isprže i spolja i unutra.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар