недеља, 11. јануар 2015.

Palačinke




 Staviti tiganj podmazan uljem da se zagreje i pripremiti testo za palačinke.
     Za 20 komada (prečnika 20 cm.) potrebno je:
  • jaja 2 komada
  • 300 ml. mleka 
  • 200 ml. kisele vode
  •  70 ml. ulja
  • 4 kašike šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 gr. brašna
Umutiti žicom jaja i šećer (ukoliko jedete i slane palačinke stavite 2 kašike šećera), dodati mleko, kiselu vodu, ulje i so, pa muteći sve vreme žicom dodavati polako brašno da dobijete glatku tečniju masu.Ukoliko niste sigurni sa žicom za mućenje, mutite mikserom. Tanko razliti testo po tiganju i peći palačinku pola minuta sa jedne pa okrenuti na drugu stranu.Pačene palačinke filovati po želji.

Savet: Nije potrebno dodatno podmazivati tiganj  uljem (osim za prvu), pošto ga ima dovoljno u testu.




                                                              Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар