Staviti tiganj podmazan uljem da se zagreje i pripremiti testo za palačinke.
Za 20 komada (prečnika 20 cm.)
potrebno je:
- jaja 2 komada
- 300 ml. mleka
- 200 ml. kisele vode
- 70 ml. ulja
- 4 kašike šećera
- 1/2 kašičice soli
- 250 gr. brašna
Umutiti žicom jaja i šećer (ukoliko jedete i slane palačinke stavite 2 kašike šećera), dodati mleko, kiselu vodu, ulje i so, pa muteći sve vreme žicom dodavati polako brašno da dobijete glatku tečniju masu.Ukoliko niste sigurni sa žicom za mućenje, mutite mikserom. Tanko razliti testo po tiganju i peći palačinku pola minuta sa jedne pa okrenuti na drugu stranu.Pačene palačinke filovati po želji.
Savet: Nije potrebno dodatno podmazivati tiganj uljem (osim za prvu), pošto ga ima dovoljno u testu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар