Veoma ukusna torta, izdašna i relativno laka za pripremu.
Potrebno je:
KORA:
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 15 kašika mlevenih oraha
- 100 gr. istopljene čokolade
- 2 kašike oštrog brašna ili griza ( može i obično ukoliko nemate ništa od ponuđenog)
- 5 jaja
- 250 gr. šećera
- 200 gr. margarina
- 100 gr. čokolade za kuvanje (koristim Menaž)
- 150 gr. krokanta
- 150 gr. šećera
- 150 gr. krupno seckanih oraha
Za koru umutiti 7 belanaca sa šećerom, dodati žumanca i penasto umutiti. Dodati prethodno istopljenu i ohladjenu čokoladu i orahe i brašno pa kašikom lepo izmešati i sipati u veliki pleh iz rerne obložen papirom za pečenje. Peći 20-ak minuta na 200 stepeni. Pečeno izručiti na mkru krpu, skinuti papir i urolati.Ostaviti da stoji dok pripremate fil.
Za fil kuvati na pari jaja sa šećerom da donijete gustu masu, skloniti , ohladiti pa dodati umućen margarin. Fil podeliti na dva dela. U jedan dodati istopljenu čokoladu a u drugi mleveni krokant.Ostatak krokanta iskoristite za posipanje spoljnjeg dela torte.
Krpu sa korom polako odviti, pa koru filovati svetlijim filom sa krokantom i uviti u rolat.Spolja tortu nafilovati čokoladnim filom i posuti preostalim mlevenim krokantom.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар