понедељак, 9. фебруар 2015.

Macin kolač





Ovo je kolač koji je lako napraviti, ne treba puno vremena a veoma je ukusan, Jedina izmena koju sam ja unela je da kuvam jaja na pari, umesto da stavljam živa, termički neobrađena u fil. Izbegavam da koristim živa jaja u pripremi bilo kojih poslastica.

Za ovaj kolač potrebno je:
  • 36 komada Pettite Beure keksa
  • 5 jaja
  • 150 gr. šećera
  • 150 gr. margarina
  • 200 gr. čokolade
  • 2 kesice šlaga
  • 100 ml. mleka( za natapanje keksa)
Jaja i šećer skuvati na pari i pri kraju dodati izlomljenu čokoladu , pa mešati dok se ne istopi. Ohladiti, pa dodati margarin i mikserom umutiti u glatku masu. Dodati 3 kašike umućenog šlaga, a ostatak šlaga ostaviti za dekoraciju.
Potopiti 18 komada keksa u mlako mleko i poredjati po dnu posude koju ste obložili papirom za pečenje ili providnom folijom. Preko keksa sipati sav fil i ravnomerno rasporediti. Preko fila dodati ostatak keksa takodje natopljenog mlekom. Preliti odozgo šlagom.Ja sam posebno svaku šnitu  ukrasila , a možete i u potpunosti prekriti kolač šlagom.
Ja kolač stavljam u zamrzivač, pa pre služenja izvadim kolač pola sata ranije, da se malo odledi, sečem i jedemo onako, poluzaledjeno. Naravno kolač možete držati u frižideru kao i sve ostale.
Po orginalnom receptu mute se šećer, margarin i žumanca, dodaje se istopljena čokolada , prohladjena, i na kraju šne od belanaca.Ide 250 gr. šećera, ali je zaista mnogo, preslatko je, tako da sam ja smanjila na 150 gr. i  sasvim je dovoljno.
Izdašno, veoma ukusno i lako za pripremu.


                                                Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар