Ovo je kolač koji je lako napraviti, ne treba puno vremena a veoma je ukusan, Jedina izmena koju sam ja unela je da kuvam jaja na pari, umesto da stavljam živa, termički neobrađena u fil. Izbegavam da koristim živa jaja u pripremi bilo kojih poslastica.
Za ovaj kolač potrebno je:
- 36 komada Pettite Beure keksa
- 5 jaja
- 150 gr. šećera
- 150 gr. margarina
- 200 gr. čokolade
- 2 kesice šlaga
- 100 ml. mleka( za natapanje keksa)
Potopiti 18 komada keksa u mlako mleko i poredjati po dnu posude koju ste obložili papirom za pečenje ili providnom folijom. Preko keksa sipati sav fil i ravnomerno rasporediti. Preko fila dodati ostatak keksa takodje natopljenog mlekom. Preliti odozgo šlagom.Ja sam posebno svaku šnitu ukrasila , a možete i u potpunosti prekriti kolač šlagom.
Ja kolač stavljam u zamrzivač, pa pre služenja izvadim kolač pola sata ranije, da se malo odledi, sečem i jedemo onako, poluzaledjeno. Naravno kolač možete držati u frižideru kao i sve ostale.
Po orginalnom receptu mute se šećer, margarin i žumanca, dodaje se istopljena čokolada , prohladjena, i na kraju šne od belanaca.Ide 250 gr. šećera, ali je zaista mnogo, preslatko je, tako da sam ja smanjila na 150 gr. i sasvim je dovoljno.
Izdašno, veoma ukusno i lako za pripremu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар