четвртак, 5. фебруар 2015.

Štrudla





Potrebno je:

  • 2 žumanceta
  • 4 kašike šećera
  • 100 ml. ulja
  • 300 ml. mleka
  • 1 kesica suvog kvasca
  • malo soli
  • 800 gr. brašna
 Još je potrebno:
  • 50 gr. margarina(za premazivanje štrudle odozgo, pre pečenja)
  • 80 ml. mleka
  • 4 kašike šećera 
  • 150 gr mlevenog maka
  • džem po želji
Staviti mleko da se zagreje da bude mlako , pa sipati kašiku šećera i kesicu kvasca.Promešati i ostaviti da nadodje. Za to vreme umutiti malo žumanca sa tri kašike šećera, dodati ulje a onda i mleko sa kvascem. Sve lepo pomešati pa dodavati brašno i so i umesiti glatko testo. Ostaviti 45 minuta na toplom da nakvasa. Nadošlo testo izručiti na radnu površinu, podeliti na dva dela.Svaki deo tanko razvaljati, debljine otprilike 1 cm., filovati po želji, uviti u štrudlu i staviti u podmazan pleh.Ostaviti još nekih 15 minuta da odstoje, a za to vreme zagrejati rernu.Premazati ih istopljenim margarinom i staviti da se peku.Peći oko 30 minuta na 180-200 stepeni u zavisnosti od rerne.Pečeno prekriti vlažnom krpom da se ohlade, pa posuti šećerom u prahu.
Za nadev od maka ugrejati mleko i šećer da provri pa sipati mak i mešati još nekih 2-3 minuta, skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.





                                                                    Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар