четвртак, 11. јун 2015.

Koh




Za pleh veličine 17x30 potrebno je:

Biskvit:
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika griza
  • 1 kašika brašna
Preliv:
  • 800 ml. mleka
  • 5-6 kašika šećera
  • pola kesice vanilin šećera
Odvojiti belanca od žumanaca.Umutiti penasto belanca pa dodavati šećer, kašiku po kašiku, neprestano muteći.U belanca dodavati jedno po jedno žumance i mutiti da dobijete penastu masu. Dodati griz i brašno pa ručno umešati da se sve lepo sjedini. Sipati u pleh  prethodno podmazan uljem i posut grizom .Peći na 200 stepeni 10-ak minuta pa smanjiti na 180 još 10-ak minuta.

Dok se kolač peče staviti mleko sa šećerom i vanilom da provri. Vruć kolač polako prelivati provrelim mlekom.Ostaviti da se ohladi a onda staviti u frižider da se dobro ohladi, jer je nalepše kada je kolač dobro ohladjen.




                                                                Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар