среда, 10. јун 2015.

Ruske kape (šubarice)





Ovaj kolač je manje više svima poznat i recepata ima mnogo.Ovo je moja verzija,probajte obavezno.
Potrebno je:

Biskvit:
  • 5 jaja
  • 200 gr. šećera
  • 150 ml. ulja
  • 12 kašika mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika kakao praha
  • 12 kašika brašna
Krem:
  • 1/2 l. mleka
  • 6 kašika brašna
  • 12 kašika šećera
  • 150 gr. margarina
Čokoladna glazura:
  • 100 gr. čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja
Još je potrebno:
  • 200 gr. kokosa
 


Za biskvit odvojiti belanca od žumanaca. Posebno umutiti belanca a zatim i žumanca sa šećerom.Žumanca dodati belancima i umutiti mikserom da se ujednače,dodati ulje, mleko, kakao,brašno i prašak za pecivo, pa lepo umutiti mikserom na najmanjoj brzini. Sipati u pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Peći 20-ak minuta na 180-200 stepeni, u zavisnosti od rerne.

Za to vreme staviti mleko da provri. U posudi pomešati šećer, brašno i malo mleka da dobijete gustu masu. Kada mleko provri sipati masu od brašna i šećera i kuvati dok ne postane gusto. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U ohladjeno dodati margarin pa lepo umutiti mikserom da dobijete krem.

Ohladjenu koru izvaditi iz pleha i skinuti papir pa vaditi željene oblike i spajati kremom po dva dela, a zatim dobijene kolačiće i spolja premazati kremom pa uvaljati u kokosovo brašno.

Čokoladu istopiti na pari sa malo ulja , pa svaki kolač odozgo preliti.

Pečeni biskvit ja isečem na pola po širini tako da dobijem dve kore.Premažem jednu koru polovinom krema, pa preko stavim drugu koru, znaci kao kada filujem tortu.Ostavim pola sata da odstoji a onda sečem kocke u željenoj veličini. Svaku dobijenu kocku (kolačić) spolja premažem filom i uvaljam u  kokos a odozgo naravno čokolada. Ovo je mnogo bolja varijanta jer je lakše a i nema nikakvih ostataka od biskvita kao  kada pravim okrugle šubarice.


                                                                     Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар