петак, 1. јануар 2016.

Čokoladne urme punjene bademom




Dobar recept za ljubitelje urmi, brza i laka priprema.

Potrebno je:
  • sirovi badem (onoliko koliko ima urmi)
  • pakovanje urmi
  • 100 gr. čokolade(ja koristim Menaž)
  • 1 kašika ulja

Badem nakratko potopiti u vrelu vodu (nekih 5 minuta), a onda oljuštiti opnu da ostane lepo, belo jezgro

.Urme očistiti od koštica, pa svaku napuniti jezgrom badema.

Otopiti čokoladu sa kašikom ulja.

Umakati punjene urme u čokoladu ,pa odlagati na papir za pečenje i ostaviti da se čokolada stegne.

Odozgo našarati ostatkom čokolade i ukrasiti bademom.

Ukoliko ne volite urme možete izabrati neko drugo suvo voće(kajsije,šljive) ali njih morate nakratko potopiti u vruću vodu da bi mogli da ih napunite.





                                                            Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар