Dobar recept za ljubitelje urmi, brza i laka priprema.
Potrebno je:
- sirovi badem (onoliko koliko ima urmi)
- pakovanje urmi
- 100 gr. čokolade(ja koristim Menaž)
- 1 kašika ulja
Badem nakratko potopiti u vrelu vodu (nekih 5 minuta), a onda oljuštiti opnu da ostane lepo, belo jezgro
.Urme očistiti od koštica, pa svaku napuniti jezgrom badema.
Otopiti čokoladu sa kašikom ulja.
Umakati punjene urme u čokoladu ,pa odlagati na papir za pečenje i ostaviti da se čokolada stegne.
Odozgo našarati ostatkom čokolade i ukrasiti bademom.
Ukoliko ne volite urme možete izabrati neko drugo suvo voće(kajsije,šljive) ali njih morate nakratko potopiti u vruću vodu da bi mogli da ih napunite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар