недеља, 3. јануар 2016.

Puslice







Često se desi da vam ostanu belanca prilikom pripreme nekog kolača ili peciva. Jedan od načina da ih iskoristite su da napravite puslice.

Potrebno je:
  • 2 belanceta
  • 8 kašika šećera(ja sam stavila dve kašike žutog)
  • 2 kašike limunovog soka
Mutiti belanca na najjačoj brzini par minuta. Smanjiti mikser na srednje pa dodati 4 kašike šećera postepeno,muteći po malo izmedju svake kašike i onda dodati 1 kašiku limuna. Onda opet na najjačoj brzini mutiti par minuta, a onda opet smanjiti na srednje i ponoviti postupak sa preostalim materijalom. Trebalo bi da dobijete čvrstu masu.
Sipati sneg od belanaca u špric i istiskivati puslice na pleh u željenoj veličini. Sušiti u rerni na 80 stepeni 90 minuta.



                                                            Prijatno!


 
 



Нема коментара:

Постави коментар