субота, 28. септембар 2013.

Strudla



Strudla je nesto sto veoma cesto pravim jer je svi volimo a potrebno je malo truda i vremena da se napravi.Probala sam puno recepata i s vremena na vreme isprobam neki novi recept za strudlu, ali najcesce je pravim po nekom svom ,koji sam sama iskombinovala.Veoma je mekana i ukusna, pa ako zelite isprobajte.Potrebno je:
Za testo:
  • 6 velikih kasika jogurta
  • 6 velikih kasika ulja
  • 250 ml.mleka
  • 800 gr.brasna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 velika kasika secera
  • prstohvat soli 
Za nadev: 
  • Dzem od voca koje volite (po mogucnosti domaci)
I jos je potrebno:
  • 1 zumance za premazivanje
  • secer u prahu za posipanje
Mleko umlaciti i u njemu rastvoriti kvasac sa kasikom secera i ostaviti sa strane da nadodje.U vanglici izmesati ulje i jogurt,dodati kvasac,a zatim postepeno dodavati brasno i malo soli i umesiti mekano testo koje se ne lepi.Ostaviti da se udvostruci,otprilike 45 minuta do 1 sata.Izruciti testo na radnu povrsinu,premesiti,podeliti na dve lopte.Prvu loptu razviti,premazati nadevom i uviti u rolat.



                                    Testo na krajevima uvuci unutra da fil ne iscuri u toku pecenja.



   Isti postupak ponoviti i sa drugim delom testa.Strudle staviti u podmazan pleh i premazati zumancetom.



Peci na 200 stepeni prvih deset minuta a onda smanjiti na 180 stepeni i peci jos nekih 30 minuta ,u zavisnosti od vase rerne.Izvaditi iz rerne,prohladiti i posuti secerom u prahu.
Za nadev mozete koristiti i nesto drugo,kao rendane jabuke i orahe,mak ili nesto drugo sto volite.




Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар