Kolač je sočan, mekan i ,što je najvažnije, jednostavan za pripremu.
Potrebno je:
Patišpanj:
- 5 jaja
- 200 gr. šećera
- 12 kašika mleka
- 150 ml. ulja
- 1 kašika kakaa
- 12 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 ml. mleka
- 6 kašika brašna
- 12 kašika šećera
- 100 grama bele čokolade
- 1 vanilin šećer
- 150 gr. margarina
Za fil staviti 400 ml. mleka da provri sa vanilinim šećerom.. Pomešati šećer, brašno i preostalih 100 ml. mleka, pa sipati u provrelo mleko i kuvati dok se masa ne zgusne. Skloniti sa vatre i dodati belu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi a onda ohladiti. Umutiti margarin pa postepeno dodavati kašiku po kašiku fila i sve lepo sjediniti.
Filovati kore i odozgo posuti, po želji, kokosom ili istopljenom čokoladom.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар