четвртак, 20. фебруар 2014.

Krem kocke




Kolač je sočan, mekan i ,što je najvažnije, jednostavan za pripremu. 

Potrebno je:

Patišpanj:
  • 5 jaja
  • 200 gr. šećera
  • 12 kašika mleka
  • 150 ml. ulja
  • 1 kašika kakaa
  • 12 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
Fil:
  • 500 ml. mleka
  • 6 kašika brašna
  • 12 kašika šećera
  • 100 grama bele čokolade
  • 1 vanilin šećer
  • 150 gr. margarina
Posebno umutiti žumanca sa šećerom. U drugoj činiji umutiti belanca, dodati umućena žumanca, ulje i mleko.Pomešati zajedno brašno, pecivo i kakao pa polako dodavati smesi od jaja, muteći mikserom na najmanjoj brzini. Peći u plehu od rerne, podmazanom ili obloženim papirom za pečenje, na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru ohladiti i preseći po širini na dva dela.

Za fil staviti 400 ml. mleka da provri sa vanilinim šećerom.. Pomešati šećer, brašno i preostalih 100 ml. mleka, pa sipati u provrelo mleko i kuvati dok se masa ne zgusne. Skloniti sa vatre i dodati belu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi a onda ohladiti. Umutiti margarin pa postepeno dodavati kašiku po kašiku fila i sve lepo sjediniti.

Filovati kore i odozgo posuti, po želji, kokosom ili istopljenom čokoladom.

                                               



                                                                                Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар