субота, 21. децембар 2013.

Keksići sa nutelom i lešnicima






Ovaj recept sam pronašla u jednom američkom časopisu i rado sam ga isprobala.Odličan je,pogotovo ako keksići odstoje,jer što duže stoje to su ukusniji.





  Potrebno je:
  • jedna šolja (od 250ml., ona za čaj ili belu kafu) brašna
  • 1 šolja šećera u prahu
  • 1/3 šolje kakao praha
  • malo soli
  • 1/2 šolje mekanog putera(to je oko 80 gr.)
  • 2 žumanceta
  • 1 kašičica praška za espreso ( ne mora,to je po ukusu i želji)
  • 1 kašičica vanilin šećera
Još je potrebno:
  • seckani lešnici 
  • nutela ili eurokrem( u nedostatku može i istopljena čokolada)
U posebnoj posudi izmešati brašno,šećer u prahu,kakao i so.U drugoj posudi mikserom umutiti omekšali puter,dodati espreso(ukoliko stavljate) i žumanca.Dobro umutiti, pa polako dodavati prethodno sjedinjene suve sastojke i mešati ručno.Umesiti glatko testo,kidati loptice, uvaljati svaku u seckane lešnike staviti u pleh i prstom napraviti udubljenje na sredini kuglice.Postupak ponavljati dok ne utrošite svu masu.





Peći 10-ak minuta na 180 stepeni, u zavisnosti od rerne.Pečene keksiće izvaditi iz pleha i dok su još topli udubljenja  puniti nutelom, eurokremom ili istopljenom čokoladom.
Meni je od ove mase ispalo 40 kuglica,odnosno keksića, srednje veličine.Punila sam polovinu eurokremom a drugu nutelom.Ukusni su,lagani za pripremu i što duže stoje to su sve bolji.





                                                        Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар