недеља, 7. јун 2015.

Američke krofnice




Za ove krofnice neodoljivog ukusa potrebno je:
  • 2 velike kašike masti ( baš pune)
  • 1 jaje
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1/2 šolje šećera
  • 2  1/2 šolje brašna
  • 1 kafena kašika praška za pecivo
  • 1/2 šolje jogurta
       (moja šolja je od 200 ml. za belu kafu,uglavnom istom šoljom merite sve sastojke)

 Umutiti ručno, kašikom, mast, jaje , šećer i vanilin šećer.U drugoj posudi pomešati brašno i prašak za pecivo. Naizmenično u mast dodavati brašno sa praškom za pecivo i jogurt, malo jedno, malo drugo i završiti brašnom.Kada dobijete kompaktno testo razviti na debljinu 1/2 cm, vaditi krofnice i ostaviti 10 minuta da odstoje.Za to vreme staviti ulje da se zagreje, pa spuštati krofne u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene sa obe strane. Vaditi krofnice na ubrus da se ocede od viška masnoće. Možete ih služiti bez ičega, veoma su ukusne. Ja posipam šećerom u prahu ili namažem nutelom odozgo, može i preliv od čokolade, po želji ko šta voli.Krofnice su veoma lepog, neobičnog ukusa, spolja su hrskave a unutra mekane.Divne su, uživajte.


                                                         
                                                          Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар