Mekane, prosto se tope u ustima, vanilice. Lako je pripremiti, još lakše pojesti ih.
Potrebno je ( za 70-ak komada):
- 250 gr. masti (može i margarin, ali sa mašću neuporedivo mekanije, tope se u ustima)
- 1 jaje i 1 žumance
- 4 kašike šećera
- sok od pola limuna
- 450 gr. brašna
Još je potrebno:
- marmelada ili džem po želji
- šećer u prahu
- vanilin šećer
Umutiti mast sa jaima , šećerom i limunovim sokom, dodavati brašno i umesiti glatko testo.Razviti testo debljine 1 cm., pa modlom vaditi željene oblike. Redjati u pleh i peći na 150 stepeni oko 20 minuta do pola sata, u zavisnosti od rerne. Biće beličaste, pazite da ne potamne. Iako deluju mekano na dodir kada izvadite pleh iz rerne, ne brinite jer će se stegnuti kada se prohlade.Pažljivo ih vadite iz pleha ako ste pravili sa mašću pošto su baš prhke i mekane.Ohladjene delove spajati džemom po želji pa uvaljati u prah šećer pomešan sa vanilom. Uživajte!
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар