Vrlo brzo, a veoma ukusno,probajte i nećete se pokajati.
Za 8 komada srednje veličine potrebno je:
- 150 ml. mleka
- 1 kafena kašičica šećera
- 1 kafena kašičica soli
- 2 kafene kašičice suvog kvasca
- 2 kašike ulja
- 230 gr. brašna
Uzeti jedan deo, razvaljati ga u dugačku tanku traku, saviti traku u oblik perece i staviti u pleh koji ste podmazali margarinom. Isti postupak ponavljati sa preostalim delovima testa.Pomešati mleko, šećer i ulje. Svaku perecu premazati ovom mešavinom(ostatak mešavine sačuvati) i posuti krupnom solju (nije obavezno, ali je mnogo lepši ukus), bez soli nije isto.
Peći na 220 stepeni 5 minuta, pa smanjiti na 200 još 10-ak minuta.Pečene perece premazati preostalom mešavinom kojom ste ih premazali pre pečenja.
Ostaviti da se prohlade, ne pokrivati. Spolja će biti hrskave a unutra mekane, prepliću se slani i blago slatkasti ukus. Skoro su identične perecama iz pekare.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар