среда, 18. фебруар 2015.

Perece



Vrlo brzo, a veoma ukusno,probajte i nećete se pokajati.

Za 8 komada srednje veličine potrebno je:
  • 150 ml. mleka
  • 1 kafena kašičica šećera
  • 1 kafena kašičica soli
  • 2 kafene kašičice suvog kvasca
  • 2 kašike ulja
  • 230 gr. brašna
Još je potrebno:
  • 4 kašike mleka
  • 1 kafena kašičica šećera
  • 1 kašika ulja
  • krupna (morska) so



Staviti mleko da se zagreje i bude mlako, dodati kašičicu šećera i dve kašičice kvasca, pa ostaviti da nakvasa. Kada je kvasac gotov u njega dodati so i ulje i promešati , pa sipati tečnost u posudu u koju ste sipali brašno. Umesiti mekano testo i ostaviti da odstoji oko pola sata. Testo podeliti na osam jednakih delova, ukoliko želite manje perece onda na više od 8 delova.

Uzeti jedan deo, razvaljati ga u dugačku tanku traku, saviti traku u oblik perece i staviti u pleh koji ste podmazali margarinom. Isti postupak ponavljati sa preostalim delovima testa.Pomešati mleko, šećer i ulje. Svaku perecu premazati ovom mešavinom(ostatak mešavine sačuvati) i posuti krupnom solju (nije obavezno, ali je mnogo lepši ukus), bez soli nije isto.




Peći na 220 stepeni 5 minuta, pa smanjiti na 200 još 10-ak minuta.Pečene perece premazati preostalom mešavinom kojom ste ih premazali pre pečenja.

Ostaviti da se prohlade, ne pokrivati. Spolja će biti hrskave a unutra mekane, prepliću se slani i  blago slatkasti ukus. Skoro su identične perecama iz pekare.




                                                                     Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар