уторак, 3. новембар 2015.

Monkey bread - Majmunski hleb




Ima puno verzija ovog slatkog hleba, sve su manje-više iste ili slične, a evo moje verzije.

Potrebno je:
     Testo: 
  • 200 ml.mleka
  • 70 ml. ulja
  • 7 kašika šećera
  • 1 kašika suvog kvasca (1 kesica)
  • oko 650 gr. brašna 
  • prstohvat soli
       Za preliv i posipanje: 
  • 70 gr. putera
  • 10 kašika mlevenih oraha
  • 5 kašika šećera
Mleko ugrejati da bude mlako pa dodati kašičicu šećera i kvasac i ostaviti par minuta da kvasac nadodje. Za to vreme pomešati ulje , šećer i so pa u to dodati nadošli kvasac. Dodavati brašno postepeno i umesiti glatko, mekano testo koje se ne lepi. Ostaviti oko sat vremena na toplom mestu da testo nakvasa.

Puter istopiti, a šećer i mlevene orahe izmešati.



Testo podeliti na loptice željene veličine, ja volim da budu manje. Od ove mere imala samo 30-ak loptica(na slikama je manja mera pa ima manje loptica).Svaku lepo umočiti u otopljeni puter pa redjati u pleh.













Kada ste ispunili prvi red posuti jednim delom oraha i šećera.Zatim ponovo preko slagati loptice, nema nikakvog redosleda, slažete po sopstvenoj želji. Ponovo posuti preostalim orasima i šećerom.Ukoliko vam je ostalo nešto putera preliti preko naređanih kolačića.,samo malo(1 kašičicu)ostaviti za premaz posle pečenja.

Peći na 180 stepeni oko 20-25 minuta, u zavisnosti od rerne.Po želji pečeno posuti prah šećerom.



                                                         Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар